Η Blizzard έχει προχωρήσει στην οργάνωση ενός διαγωνισμού cosplay που τοποθετεί 6 Ευρωπαϊκά έθνη (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ρωσία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο) σε αναμεταξύ τους ανταγωνισμό προκειμένου να βρεθεί ποιος μπορεί να κάνει το καλύτερο Overwatch κοστούμι. Ο διαγωνισμός ονομάζεται "Overwatch Cosplay Battle" και είναι μία από τις πολλές κινήσεις της Blizzard να αναδείξει και να γιορτάσει την δημιουργικότητα της κοινότητας, που προσφέρουν ανελλιπώς (εδώ και αρκετά χρόνια) απίστευτα δημιουργήματα.

Κάθε χώρα αντιπροσωπεύεται από τρεις cosplayers που έχουν στην διάθεση τους τρεις μήνες για να δημιουργήσουν ένα κοστούμι. Κάθε κοστούμι έχει επηρεαστεί από μία ψηφοφορία (έληξε στις 26 του μήνα) που ψήφιζε όποιος ήθελε.

Η νικήτρια ομάδα θα αναδειχθεί μετά το πέρας των τριών μηνών και αφού έχουν περάσει την διαδικασία κρίσης από μία κριτική επιτροπή -Rachel Day, Renaud Galand, Sosenka, Kamui- που έχει συνταχθεί από την Blizzard. Η κριτές θα εξετάσουν την ευστοχία, την δεξιοτεχνία και την πρωτοτυπία, πάνω στα κοστούμια. Εκτός από την επιλογή της κριτικής επιτροπής, που θα παραλάβει το μεγάλο βραβείο, θα υπάρχει εξίσου ανοιχτή ψηφοφορία για το κοινό προκειμένου να αναδειχθεί κάποια ομάδα ως "community favorite". Το μεγάλο βραβείο είναι ένας 3D εκτυπωτής (μαζί με υλικά) αξίας 2,500 ευρώ. Η επιλογή της κοινότητας, θα λάβει artwork υπογεγραμμένο από την ομάδα ανάπτυξης του Overwatch.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις εξελίξεις του διαγωνισμού, καθώς και να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες για τις ομάδες και τις δουλειές τους, στην επίσημη σελίδα, που θα την βρείτε κάνοντας κλικ ΕΔΩ.