Μπαμπάς να σου πετύχει! Στους κινηματογράφους από την Spentzos filn!

On Sight

27 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ SPENTZOS FILM

 

Ο πιο περιζήτητος κωμικός της Αμερικής, Σεμπάστιαν Μανισκάλκο, ενώνει τις δυνάμεις του με τον θρυλικό Ιταλοαμερικανό και δύο φορές βραβευμένο με Όσκαρ Ρόμπερτ Ντε Νίρο, στην κωμωδία του καλοκαιριού, ΜΠΑΜΠΑΣ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΤΥΧΕΙ… Η ταινία επικεντρώνεται στον Σεμπάστιαν (Μανισκάλκο) που ενθαρρύνεται από την αρραβωνιαστικιά του (Λέσλι Μπιμπ) να φέρει τον μετανάστη, κομμωτή πατέρα του, Σάλβο (Ντε Νίρο), σε μια συνάντηση με την πολύ πλούσια και εξαιρετικά εκκεντρική οικογένειά της. Το Σαββατοκύριακο εξελίσσεται σε αυτό που μπορεί να περιγραφεί μόνο ως πολιτιστική σύγκρουση, αφήνοντας τον Σεμπάστιαν και τον Σάλβο να ανακαλύψουν ότι το πιο σπουδαίο πράγμα στην οικογένεια είναι η ίδια η οικογένεια.

Η υπόθεση

Όταν συναντάμε τον Σεμπάστιαν, είναι χαρούμενος με τη ζωή του με την κοπέλα του Έλι. Αν και προέρχονται από διαφορετικές οικογενειακές αξίες και τρόπους ζωής, το ζευγάρι ταιριάζει απόλυτα και ο Σεμπάστιαν είναι έτοιμος να της κάνει πρόταση γάμου. Αλλά υπάρχει κάτι ακόμη: η Έλι έχει προσκαλέσει τον Σεμπάστιαν στο πολυτελές καλοκαιρινό κτήμα της οικογένειάς της στη Βιρτζίνια για το Σαββατοκύριακο της 4ης Ιουλίου. Τι θα κάνει ο Σεμπάστιαν με τον μπαμπά του Σάλβο, που υπολόγιζε στον γιο του να περάσει την 4η μαζί του; ‘Απλώς φέρτε τον μαζί’, λέει η Έλι… Ο Σάλβο αρχικά είναι διστακτικός, σύντομα, όμως, επιμένει να πάει μαζί γιατί θέλει να δει από κοντά τη νέα ζωή του γιου του. Η κουλτούρα και οι συγκρούσεις των γενεών ξεκινούν αμέσως με την άφιξη στο κτήμα στη Βιρτζίνια. Οι Κόλινς πιστεύουν πολύ στην εκδήλωση στοργής ο ένας για τον άλλον, ο Σάλβο δεν έχει καμία σχέση με αυτά. Οι Κόλινς επενδύουν τη σημαντική τους περιουσία στο χρηματιστήριο, ενώ ο Σάλβο βάζει τα μετρητά του σε ένα βάζα θαμμένα στην αυλή του σπιτιού. Τα κατοικίδια για τους Κόλινς είναι μια οικογένεια εξωτικών παγωνιών. Για τον Σάλβο σημαίνουν άλλα…

Σύμφωνα με τον πρωταγωνιστή και συν-σεναριογράφο του ABOUT MY FATER, Σεμπάστιαν Μανισκάλκο «η ταινία είναι για δύο διαφορετικές οικογένειες, από πολύ διαφορετικά κοινωνικοοικονομικά υπόβαθρα, που συγκρούονται κατά τη διάρκεια ενός Σαββατοκύριακου, πριν συνειδητοποιήσουν ότι αυτές οι διαφορές είναι που τις κάνουν μοναδικές». Ο κωμικός και ο συν-σεναριογράφος, Όστιν Ερλ, αναγνώρισαν ότι η ζωή τους — και οι άνθρωποι – ήταν η τέλεια έμπνευση για τη δημιουργία μιας κωμωδίας. Ο Ερλ θυμάται: «Πάντα ανταλλάσσαμε ιδέες και ιστορίες για τους πολύ ιδιόρρυθμους μπαμπάδες μας και για το πώς μας έφερναν σε δύσκολη θέση. Συνδεθήκαμε με αυτό και αισθανθήκαμε ότι υπήρχε μια υπέροχη ιστορία να ειπωθεί για έναν γιο που είναι πάντα στενοχωρημένος με τον πατέρα του, αλλά μαθαίνει να τον αγαπά και να τον εκτιμά ξανά για όλα όσα έκανε ο μπαμπάς του για εκείνον».

Latest Posts