Μην ανοίγεις την πόρτα: Οι Unboxholics ανοίγουν την πόρτα του κινηματογράφου!

Culture

Σίγουρα δεν είμαι κι ο πιο φανατικός  των Unboxholics. Τους παρακολουθώ ανάλογα το βίντεο που ανεβάζουν κάθε φορά. Ωστόσο από το 2017 από τους ανακάλυψα υπάρχουν δύο τρία πράγματα που μπορώ να πω για αυτούς με σιγουριά από όσο τους έχω παρακολουθήσει.

Είναι πολύ πολύ καλά παιδιά κι ωραίοι τύποι.

Έχουν καταφέρει κάτι αξιοθαύμαστο και αξιοσέβαστο ταυτόχρονα και τέλος έχουν αισθητική και πολύ ταλέντο.

Ήταν δεδομένο λοιπόν στο κεφάλι μου, ότι θα πάω να δω την πρώτη τους ταινία στο κινηματογράφο από όταν αυτή ανακοινώθηκε.

Τι είναι όμως το μην ανοίγεις την πόρτα;

Πρόκειται για την πρώτη ελληνική horror ταινία που καταφέρνει να κάνει χαμό ηδη από τις πρώτες μέρες κυκλοφορίας της. Όπως φαντάζεστε λοιπόν πήγα στο σινεμά με το ενδιαφέρον μου κεντρισμένο στο έπακρο και έτοιμος για κάτι τουλάχιστον αξιοπρεπές.

Η ατμόσφαιρα της ταινίας καταφέρνει να σε καθηλώσει από τα πρώτα κιόλας λεπτά. Η φωτογραφία της είναι εξαιρετική και τα πλάνα σε προδιαθέτουν από την αρχή ότι τα πράγματα για τους ήρωες δεν θα πάνε καθόλου καλά. Το σενάριο αφορά ένα μοναχικό άντρα σε ένα δάσος που δέχεται την επίσκεψη μιας μυστηριώδους γυναίκας πού βρίσκεται σε κίνδυνο. Της ανοίγει την πόρτα για να τη βοηθήσει και ο εφιάλτης ξεκινά.

Ο Σάκης Καρπάς είναι κάτι παραπάνω από αξιοπρεπής στο ρόλο του για κάποιον που δεν έχει σχέση με την υποκριτική. Ίσως στην αρχή να ξεκινάει λίγο μουδιασμένα όμως όσο η ταινία προχωρά γίνεται αναπόσπαστο κομμάτι της και βοηθάει με την ερμηνεία του στο χτίσιμο της ατμόσφαιρας.

Η Φωτεινή Λεβογιάννη είναι υπέροχη. Νιώθω ότι θέλω να πω τόσα πολλά αλλά και τίποτα ταυτόχρονα για την ερμηνεία της. Ουσιαστικά κουβαλάει όλη την ιστορία και σου παγώνει το αίμα. Θα το γράψω ξανά. Ήταν ΥΠΕΡΟΧΗ!

Σεναριακά και σκηνοθετικά Οι Σάκης και Αλέκος Καρπάς έχουν χτίσει μια πολύ ωραία ιστορία και στα δικά μου μάτια τους δίνει πάρα πολλούς πόντους το γεγονός ότι το Μην ανοίγεις την πόρτα, έχει σαφής επιρροές από το αγαπημένο μου horror video game το Silent Hill.

Μιλάμε για μία ταινία που θα προβληματίσει αυτούς που θέλουν να προβληματιστούν και σίγουρα θα τρομάξει τους πάντες.

Έχετε το νου σας γιατί στο κομμάτι του ήχου και της μουσικής έχει γίνει ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ δουλειά. Είχα πάρα πολλά χρόνια να ενθουσιαστώ έτσι με ηχητικό τομέα ταινίας. Αν αναλογιστούμε πως όλο αυτό είναι ουσιαστικά δουλειά 6 ατόμων, μιλάμε για τεράστιο επίτευγμα. Σίγουρα αξίζει να το δείτε. Σίγουρα αξίζει το κάθε ευρώ του εισιτηρίου σας.

Latest Posts